Днес отбелязваме Деня на данъчната свобода за 2024 година.Икономистите от Института

...
Днес отбелязваме Деня на данъчната свобода за 2024 година.Икономистите от Института
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на данъчната свобода

Днес означаваме Деня на данъчната независимост за 2024 година.

Икономистите от Института за пазарна стопанска система пресмятат, че 134 дни са били нужни на работещите българи, с цел да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите създават 562 млн. лева

Икономистите употребяват заложените доходи в бюджета в размер на 75,3 милиарда лева и въз основата на прогнозния размер на Брутният вътрешен продукт от 206 милиарда лева пресмятат 134 работни дни, с цел да попълним държавната хазна.

Така Денят на данъчна независимост настава на 13-и май - условната дата, до която, можем да приемем, че всичко направено от началото на годината е постъпвало в бюджета, а занапред нататък ще работим само за себе си.

От Института за пазарна стопанска система означават, че датата регистрира приходите в бюджета, само че не и бюджетния недостиг от 6,2 милиарда лева, предава Нова тв.

За да се компенсира разликата със заложените разноски от 81,5 милиарда, би трябвало да се отработят още 11 дни единствено за хазната, които да покрият харчовете, без да се тегли нов дълг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР